20-01-2022

Hoe baby inbakeren met hydrofiele doek

Artikel 3 van 11

Wat is inbakeren eigenlijk en hoe moet je dit doen?

Inbakeren is het inwikkelen van jouw baby in doeken.

Wil je al eens snel gaan kijken naar onze hydrofiele doeken? Klik dan hier: Jollein hydrofiele doeken om je baby mee in te bakeren. De XL Hydrofiele multidoeken zijn perfect voor het inbakeren van je baby.

 

Hoe moet je inbakeren?

Hier kan je een mooie uitleg bekijken van Aden en Anais:

 

Stap 1

Vouw de bakerdoek tot een driehoek en leg je baby in het midden. De schouders net onder de vouw.
 

Stap 2

Leg de rechterarm van je baby naast het lichaam, lichtjes gebogen. Neem de rechterzijde en vouw deze over de baby heen. De stof leg je onder je baby.

Laat daarbij de linkerarm vrij.
 

Stap 3

Vouw de onderzijde van de bakerdoek omhoog, over de voeten van je baby. De punt van de stof steek je weg in het bovenste deel van de bakerdoek.
 

Stap 4

Leg de linkerarm van de je baby naast het lichaam, lichtjes gebogen. Neem het linkerdeel van de bakerdoek en wikkel het over de borst van je baby. Leg het overblijvende deel stof onder je kindje om de bakerdoek vast te houden.

 

Waarom moet je je baby inbakeren?

Inbakeren of inwikkelen kan helpen om jouw baby rustig te houden zodat hij of zij minder gaat bewegen tijdens het inslapen. Anders gaat je baby bij het minste geluid wakker schieten en beginnen rollen en draaien. Je geeft de baby een gevoel van geborgenheid en veiligheid waardoor ze beter slapen. Veel ouders gebruiken het inbakeren voor de volgende problemen: onze baby slaapt slecht in, onze baby slaapt overdag niet, onze baby is erg onrustig overdag, onze baby blijft huilen wanneer hij of zij in haar wiegje ligt. 

 

Tot welke leeftijd inbakeren?

Je kan best vanaf het moment dat het slaappatroon wat vaster geworden is beginnen met de hydrofiel doek wat losser aan te doen. Vanaf 6 maanden kan je het beste stoppen. Op die leeftijd bewegen de baby's heel veel en zouden ze op hun buik kunnen rollen waardoor de kans op wiegedood aanwezig is.

 

info: www.groteschatten.com
Photo: 
Tim Bish on Unsplash

 

© 2020 - 2024 Kids & Keuzes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel