28-09-2021

Frigg fopspeentjes of bibs Fopspeentjes

Artikel 6 van 11

28 september 2021

 Frigg of bibs en waarom?

De Deense fopspeentjes van BIBS zijn al jaren een grote hit. Nu lijken de speentjes van Frigg uit de lucht komen vallen. Frigg is een nieuw Deens merk van fopspenen met verschillende kleuren en vormen. De Frigg spenen worden gemaakt door een oud leverancier van de BIBS speentjes.

 

Hoewel de Frigg speentjes erg lijken op de BIBS zijn er toch een aantal verschillen.

De Frigg speentjes zijn in 2 maten te krijgen T1 en T2. Te vergelijk met de BIBS 0-6 maanden en 6-18 maanden. Daar naast heeft BIBS nog een maat 3, 18+ maanden.

 

De BIBS speentjes kennen we in veel verschillende kleuren en glow-in-the-dark. Maar de Frigg speentjes hebben weer andere vormen en kleurencombinaties. Zo kun je kiezen uit de classic, in 1 kleur maar ook met verschillende kleuren combinaties, en de Daisy, een speen in de vorm van een bloem!! Dit is mijn persoonlijke favoriet.

 

In het schildje van de Frigg zitten 2 lucht gaatjes in de speentjes van BIBS zitten er 3.

 

De BIBS zijn alleen te verkrijgen in natuurrubber. De Frigg Speentjes zijn te verkrijgen in natuurrubber maar ook in siliconen. Momenteel verkoop ik alleen de siliconen variant en dat is om deze reden. Natuurrubber spenen herken je aan de bruin/gele kleur. Deze spenen zijn geheel gemaakt rubber, wat een plantaardig materiaal is. Daarbij zijn de spenen dan ook 100% vrij van schadelijke stoffen. Vaak kiezen ouders hiervoor omdat deze spenen beter zijn voor hun kindje en duurzamer. Dit is echter niet altijd geval, want voor de productie van rubber worden vaak bomen in het oerwoud onnodig omgekapt. Daarbij komt er bij de productie van rubber ook veel restafval vrij wat vervuiling geeft aan bodem, water en lucht. Ook is natuurrubber een materiaal dat niet gemakkelijk door wordt afgebroken in de natuur. Een fopspeen van natuurrubber kan nog jaren op de afvalberg achterblijven.

 

Een reden waarom baby’s zelf de spenen niet willen is omdat natuurrubber niet geur- en smaakloos is. Een rubberen fopspeen smaakt en ruikt altijd nog een beetje naar rubber. Ook is natuurrubber wat makkelijker vervormbaar. Mocht je baby nu een harde zuigbehoefte hebben kan dit er voor zorgen dat de speen vervormd/groter word.

 

Het materiaal siliconen heeft veel voordelen. Zo is het volledig geur- en smaakloos en zeer goed schoon te maken. Een siliconen speen is erg stevig, waardoor het minder snel scheurt. Het kan daardoor meer druk uitoefenen op het gehemelte en de steeds sterker wordende kaakjes van je kindje. Verder zijn deze fopspenen weerbestendig en kunnen ze goed tegen zonlicht, vocht, warmte en kou. Bij blootstelling aan hitte en uv-licht breekt natuurlijk rubber makkelijk af en gaat het brokkelen. Tot slot is siliconen allergievrij. Het kan namelijk ook zijn dat je kindje allergisch is voor rubber.

© 2020 - 2024 Kids & Keuzes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel